KfBudapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon másodszor képviselteti magát a kutatóközpontunk. 2017. április 20–23-ig a A Millenáris Park B42-es standján várjuk az érdeklődőket a hét intézet (filozófiai, irodalomtudományi, művészettörténeti, néprajzi, régészeti, történettudományi és zenetudományi) kiadványaival, amelyeket 25% kedvezménnyel kínálunk. Mindenkit sok szeretettel várunk, a részletes program itt olvasható

Kodály2017. április 27–28-án kétnapos konferenciát rendez a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Zenetudományi Intézet 20–21. Századi Magyar Zenei Archívuma–21. Századi Magyar Zenei Archívuma és a Magyar Kodály Társaság, amelyen huszonöt zenetörténeti, népzenetudományi és zenepedagógiai témájú előadásban tárgyalják Kodály Zoltán munkásságának és hatásának kérdéseit. A részletes program itt olvasható.

penna cegerAz Irodalmi Jelen hasábjain 2017. április 7-én jelent meg Elefántcsonttoronyból az utcára – avagy mit kínál a Penna? címmel egy beszélgetés Szulyovszky Szilviával, a Penna Böcsész Könyvesbolt boltvezetőjével és Bardi Bettyvel, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet kiadványszerkesztőségének munkatársával a könyvesboltról. A teljes interjú itt olvasható.

2017. március 31-én került sor a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet Ismerjük meg egymást! programsorozat első alkalmából az intézetben működő "Lendület" kutatócsoportok bemutatkozására. A Szent Korona Kutatócsoport Pálffy Géza tudományos tanácsadó, a Középkori Gazdaságtörténet Kutatócsoport Weisz Boglárka tudományos főmunkatárs, a Trianon 100 Kutatócsoportot pedig Ablonczy Balázstudományos főmunkatárs mutatta be. Az ezekről készült videók itt tekinthetőek meg.

Debrecenben kerül sor a III. Neolatin Konferenciára 2017. december 7–9. között A reformáció és a katolikus megújulás latin nyelvű irodalma címmel. Jelentkezni rövid (1000-1500 n terjedelmű) szinopszis elküldésével lehet. A szervezők a szinopszisokat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várják. Jelentkezési határidő: 2017. június 11. A konferenciával kapcsolatos további részletek és információk itt olvashatóak.