A 16. századi magyar nyelvű költészet verstani és textológiai szempontú kutatása című pályamunkájáért Akadémiai Ifjúsági Díjat kapott Szatmári Áron, a HUN-REN BTK Irodalomtudományi Intézet Reneszánsz osztályának tudományos segédmunkatársa.

2024. február 28-án huszonöt fiatal kutató vehette át a Magyar Tudományos Akadémia nagy hagyományú díját. A díjra a teljes magyar fiatal kutatói közösség pályázhatott: intézeti, egyetemi és közgyűjteményi kutatók egyaránt. A bölcsészet- és társadalomtudományok, valamint az élettudományok területéről idén hét-hét, a matematikai és természettudományok művelői közül tizenegy fiatal kutató nyerte el az elismerést.

szatmari aron akademiai dijFotó Szigeti Tamás/MTA

A díjazottak névsora a Magyar Tudományos Akadémia honlapján érhető el.

Az Akadémiai Ifjúsági Díjat a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára alapította 1972-ben az akadémiai tudományos kutatóhelyeken dolgozó fiatal kutatók szakmai munkájának ösztönzésére és a kiemelkedő tudományos eredmények elismerésére. A díj célja elsősorban a pályamunkájuk és intézeti, egyetemi, közgyűjteményi igazgatójuk minősítése alapján arra érdemes, 35 évesnél fiatalabb kutatók elismerése, tudományos munkájuk ösztönzése, támogatása.

akademiaiifjusagidij2024 fotoszigetitamasmtaFotó Szigeti Tamás/MTA

Az MTA Könyvtár és Információs Központ konferenciatermében rendezett díjátadón készült képek letölthetők.

Forrás: Magyar Tudományos  Akadémia